Na de succesvolle jeugd, volwassenen en G-judo afdelingen start Judo Bazel nu ook een afdeling van het nieuw opkomende ‘Kintsugi Judo’.

Levenslang leren

Iedereen kent uiteraard het competitieve Judo waarvan Matthias Casse één van onze internationale boegbeelden is. Judo is echter veel meer dan dat. In oorsprong is judo vooral een filosofie voor persoonlijke ontwikkeling. Levenslang leren is hier een belangrijke pijler. Het is in deze filosofie dat het Kintsugi Judo ontstaan is.

Kintsugi

Kintsugi (gouden verbinding) genoemd, is de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak. In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel bij aan de schoonheid van een voorwerp. Vertaald naar Judo betekent dit dat ook mensen voor wie het competitieve en fysiek zwaardere judo minder toegankelijk is nog steeds op een evenwaardige manier judo kunnen beoefenen. We merkten dat mensen ook op latere leeftijd nog sportief actief willen zijn. De stap naar het traditionele judo is dan dikwijls nog te groot, hier is Kintsugi Judo ideaal voor. Deze stijl is volledig aangepast aan oudere sportievelingen of jongvolwassenen met licht fysieke ongemakken. Zo zijn in deze stijl geen zware valbewegingen, net zoals we hier de zwaar fysieke trainingen of competitieve elementen niet in terugvinden.

Deze trainingen gaan door elke zaterdag om 15u15. Alle praktische info staat op deze pagina.